RSS טוויטר

פרנסה

קישורים

מדינת משטרה?

נכתב ע"י שי בFebruary 17, 2010

בזמן האחרון שומעים וקוראים יותר מדי על החופש שמשטרת ישראל לוקחת לעצמה. צריך להבין שבמדינת חוק גם המשטרה כפופה לו ולמעשה היא אחראית רק על חלק קטן של אכיפה. על קביעת אשמה, עונש, ביצוע החלטות המשפט ושיקום אחראים גופים אחרים.

בשייח’ ג’ראח המשטרה החליטה שכמה שמאלנים מפריעים לסדר הציבורי. ברחביה המשטרה עוצרת צעירים באמצע היום ומחפשת סמים על גופם. עוד כמה שוטרים הספיקו להתעלל בגנב אופנוע פלסטיני בתל אביב  אנשי שב”כ לכאורה עצרו את דן חמיצר ושאלו אותו כמה חידות. בנוסף השוטרים החרוצים מדי לא שמעו על אישור לקנביס רפואי ופיצצו במכות שליח פיצה.

העיקר שבשורה התחתונה אפשר להציג הצלחות שונות ובכלל לשלב כוחות עם כמה מצלמות וכתבים. בקצב הזה באמת בקרוב אי אפשר יהיה להפגין פה.

אומרים שהפילוסוף הצרפתי שידוע בשם וולטיר אמר: “אינני מסכים למילה מדבריך אך אהיה מוכן להיהרג על זכותך לומר אותם”. הרבה טוענים שהוא מעולם לא אמר את המשפט היפה הזה. לפחות אז, במאה ה-18, היה מותר לא להסכים.

נושא/ים: כללי, תקשורת | 7 תגובות »

7 תגובות על “מדינת משטרה?”

הוספת תגובה